شبکه جامع کارشناسان کشاورزی ایران

در این شبکه، کارشناسان حوزه‌های مختلف کشاورزی حضور دارند. شما هم به این جمع بپیوندید و از مزایای آن بهره‌مند شوید.

افزایش عملکرد گندم و جو با یک راهنمای جامع کوددهی

افزایش عملکرد گندم با برنامه کودی

7 دقیقه از زمان ارزشمندتان را به مطالعه این مقاله اختصاص دهید!

آنچه دراین مقاله می‌خوانید...

براساس گزارش فائو، میانگین عملکرد گندم آبی و دیم ایران در سال‌های اخیر، حدود 1/5 تن است که حدود 50 درصد از میانگین عملکرد دنیا کمتر است. این آمار و ارقام نشان می‌دهد که کشاورزی در ایران درگیر خلاء‌های عملکرد زیادی است و باید آسیب‌شناسی و رفع شوند. به هر عاملی که باعث عدم دسترسی کشاورز به موفقیت در تولید شود، خلأ تولید گفته می‌شود.

بررسی چند تعریف در ارتباط با عملکرد گندم و جو

چند تعریف و عبارت را در ارتباط با عملکرد گندم و جو بررسی می‌کنیم.

رکورد عملکرد

به بیشترین میزان برداشت یک محصول در واحد سطح گفته می‌شود. این عملکرد، اجرایی و قابل دستیابی است. دستیابی به رکورد عملکرد در بعضی از سال‌های تولید و به دلیل وجود شرایط استاندارد مدیریتی و اقلیمی قابل دسترس است. این رکورد وابستگی زیادی به اقلیم و منطقه دارد. به طور مثال رکورد برداشت در ایران 14.5 تن است.

میانگین عملکرد (متوسط عملکرد)

با تقسیم مجموع تناژ برداشت شده (از تمامی قطعات مزرعه یک کشاورز یا کل مزارع کشور) نسبت به کل مساحت کاشت، متوسط عملکرد بدست می‌آید.

 کشاورزان عزیز باید این نکته مهم را بدانند که متوسط برداشت و رکورد برداشت در هر منطقه و در هر سال به صورت جداگانه مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. متغیرهای زیادی در دستیابی به این عمکرد دخیل است. از جمله: مدیریت تغذیه (چگونگی و زمان استفاده از کود گندم)، کاشت، آبیاری، آفات و بیماری‌ها و از همه مهم‌تر اقلیم که نقش مهمی دارد.

 کشاورز پیشرو و نمونه به کشاورزی گفته می‌شود، که بتواند متوسط عملکرد مزارع خود را به رکورد سال در منطقه نزدیک کند. صرف افزایش رکورد در یک قطعه موجب نمونه شدن و یا پیشرو بودن کشاورز نیست. در حالی که بسیاری از کشاورزان رکورد عملکرد خود را شاخصی برای ارزیابی می‌دانند اما متوسط عملکرد یک کشاورز است که مورد ارزیابی فنی و علمی قرار می‌گیرد.

شاخص‌های مهم اثرگذار بر افزایش عملکرد گندم و جو

شاخص‌های اثرگذار بر عملکرد را می‌توان به دو دسته شاخص‌های مستقیم و غیر مستقیم تقسیم کرد.

شاخص‌های مستقیم، مستقیماً بر روی عملکرد تأثیر می‌گذارند در حالی‌که شاخص‌های غیرمستقیم به صورت فرعی و با تاثیر بر عوامل دیگر می‌توانند بر روی عملکرد تأثیر داشته باشند. اهمیت شاخص‌های مستقیم در آن است که اگر بتوانیم بر روی این شاخص‌ها تأثیر مثبت داشته باشیم سریعاً و بی‌واسطه عملکرد قابلیت افزایش پیدا خواهد کرد.

ازجمله عواملی که می‌توانند مستقیم و غیرمستقیم روی عملکرد نهایی گندم و جو تاثیرگذار باشند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تراکم مناسب بوته
  • تعداد خوشه در مترمربع
  • میزان بذر مصرفی
  • عمق کاشت
  • تاریخ کاشت
  • تعداد دانه در خوشه
  • وزن هزار دانه
  • انتخاب رقم مناسب
  • مدیریت آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز
  • آبیاری‌ها

لازمه رسیدن به عملکرد مطلوب در گندم و جو، مدیریت تمام عوامل موثر بر تولید ازجمله کوددهی اصولی، رعایت تاریخ کاشت، تراکم و عمق مناسب کاشت، آبیاری‌ها، مدیریت آفات و بیماری‌ها، علف‌های هرز و… است. بنابراین عملکرد نهایی، نتیجه مجموعه‌ای از عوامل مدیریتی در مزرعه است و یک عامل (به عنوان مثال کوددهی) به تنهایی نمی‌تواند افزایش چشمگیر عملکرد را رقم بزند.

اهداف مهم کوددهی در مراحل مختلف رشد گندم و جو

در جدول زیر مجموعه هدف‌گذاری‌هایی که برای رسیدن به عملکرد مطلوب گندم و جو مورد نیاز است، به تفیک مرحله رشدی ذکر شده است. بخش زیادی از این اهداف با اجرای یک برنامه کوددهی مناسب و اصولی قابل دستیابی است.

مرحلهاهداف کوددهی
قبل یا حین کاشتتقویت بنیه بذر برای جوانه‌زنی، سبز شدن و استقرار مناسب گیاهچه
تامین بخشی از عناصر پرمصرف مورد نیاز با کودهای پایه
سبز شدن و استقرار گیاهچهرشد و توسعه ریشه
استارت رشدی مناسب گیاهچه
پنجه‌زنیتولید تعداد پنجه‌های بارور مناسب
افزایش جایگاه‌های تولید دانه در طرح اولیه سنبله
ساقه رویافزایش توسعه برگی و رشد بوته
افزایش استحکام ساقه برای جلوگیری از خوابیدگی بوته
تامین عناصر مورد نیاز برای پرشدن دانه
ظهور سنبلافزایش کیفیت تلقیح و افزایش تعداد دانه تشکیل شده در سنبله
پر شدن دانهافزایش پرشدن دانه

بسته به شرایط مختلف ممکن است اهداف ذکر شده در جدول بالا برای هر کشاورز تغییرات اختصاصی داشته باشد که این موارد بصورت کامل در برنامه‌های کوددهی اگرویار لحاظ می‌شوند.

در ادامه مقاله به نکات مهم کوددهی در هر مرحله رشد گندم پرداخته شده است.

کوددهی گندم در مراحل مختلف رشدی

گیاهان در مراحل مختلف رشدی، نیازهای غذایی متفاوتی دارند و برای تغذیه اصولی باید شناخت کافی از فیزیولوژی گیاه و مراحل رشدی آن داشته باشیم.

کوددهی گندم و جو قبل و حین کاشت

مهم‌ترین اقداماتی که در مرحله کاشت باید مدنظر قرار داد، مصرف کودهای پایه، کودهای زیستی-میکروبی و تقویت بنیه بذر با کودهای بذرمال است.

  • استفاده از کودهای بذرمال برای تقویت بنیه بذر تاثیر زیادی در افزایش سرعت جوانه‌زنی، سبز شدن و استقرار گیاهچه و همچنین توسعه ریشه دارد. مصرف این کود تاثیر زیادی در عملکرد نهایی دارد. در یک مقاله جداگانه بطورکامل درباره اهمیت استفاده از کودهای بذرمال در گندم و جو صحبت کردیم.
  • بخش عمده برخی از عناصر غذایی گندم و جو باید در قالب کودهای پایه قبل از کاشت وارد خاک شوند. برای این منظور می‌توان از کودهای پایه فسفره، پتاسه، گوگرد و در مقادیر کم نیتروژن استفاده کرد.
  • استفاده از کودهای زیستی-باکتریایی نیز قبل از کاشت تاثیر زیادی در افزایش فراهمی عناصر غذایی برای رشد و تولید و همچنین احیاء خاک دارند. از نمونه کودهای زیستی-باکتریایی باکیفیت بازار می‌توان به نیتروباکتر، فسفوباکتر، پتاس‌باکتر و سولفوباکتر دایان اشاره کرد.

در مقالات جداگانه به نکات کاربردی قبل از کاشت گندم و جو و همچنین توصیه‌های کوددهی زمان کاشت گندم و جو پرداختیم که برای مطالعه بیشتر توصیه می‌شوند.

کوددهی گندم و جو در مرحله سبز شدن و استقرار

استقرار و رشد اولیه گیاهچه و همچین توسعه کافی ریشه گندم و جو در مراحل اولیه رشد اهمیت بالایی دارد. بخشی از این رشد با کودهای بذر مال تقویت می‌شود. بعد از سبز شدن، استفاده از کودهای حاوی روی، اسیدآمینه‌ها و کودهای نیتروژنی مثل اوره می‌تواند به توسعه ریشه و رشد اولیه بوته کمک کند.

مزرعه گندم در مرحله سبز شدن و استقرار
مزرعه گندم در مرحله سبز شدن و استقرار

توجه شود که مصرف زیاد کودهای نیتروژنی یا اسیدآمینه‌ها در مناطق سردسیری ممکن است باعث افزایش حساسیت بوته به سرما و خسارت به مزرعه شود. بنابراین در این مناطق این کودها باید با احتیاط بیشتر مصرف شوند.

کوددهی گندم و جو در مرحله پنجه‌زنی

طرحِ اولیه سنبله و تعداد جایگاه‌های دانه روی خوشه در مرحله پنجه‌زنی تشکیل می‌شود که مستقیم روی عملکرد نهایی تاثیرگذار است. به پنجه‌هایی که وارد فاز زایشی شده باشند و در آنها طرح اولیه سنبله تشکیل شده باشد، پنجه‌های بارور یا موثر گفته می‌شود. توجه شود که هدف مهم کوددهی در این مرحله، تولید پنجه‌های موثر و بارور است، اما اگر تعداد پنجه‌های غیربارور (علفی) زیاد باشد، عملکرد نهایی افت زیادی خواهد داشت.

مزرعه گندم در مرحله پنجه‌زنی
مزرعه گندم در مرحله پنجه‌زنی
  • کودهای نیتروژنی و اسیدآمینه‌ها تاثیر زیادی در رشد برگی و تولید پنجه دارند. اما توجه شود که مصرف بی‌رویه این کودها ممکن است باعث تولید پنجه‌های غیربارور و همچنین حساسیت بوته به سرمای زمستان شود.
  • عنصر پتاسیم نقش مهمی در افزایش مقاومت بوته به سرمای زمستان و همچنین رشد پنجه دارد. در این مرحله می‌توان از کودهای پتاسیمی با منبع مناسب بصورت محلول‌پاشی برگی استفاده کرد.
  • محلول‌پاشی کودهای حاوی عنصر روی و ریزمغذی‌ها در مرحله پنجه‌زنی هم تاثیر زیادی در تشکیل طرح اولیه سنبله و تعداد جایگاه‌های تولید دانه و افزایش عملکرد دارد.

در مقاله‌ای جداگانه به تمام نکات مهم کوددهی در مرحله پنجه‌زنی گندم و جو پرداختیم که مطالعه آن پیشنهاد می‌شود.

کوددهی گندم در مرحله ساقه‌روی

در مرحله ساقه‌روی، گیاه شروع به توسعه برگی و رشد روشی می‌کند. در این مرحله گیاه نیاز بالایی به جذب آب و عناصر غذایی بخصوص نیتروژن دارد. بخش زیادی از نیتروژن مورد نیاز باید در مرحله ساقه‌روی تامین شود. هرگونه تنش آبی و کمبود نیتروژن در این مرحله باعث افت عملکرد می‌شود.

مزرعه گندم در مرحله ساقه‌روی
مزرعه گندم در مرحله ساقه‌روی

استفاده از کودهای اسید آمینه و کودهای نیتروژنی مثل اوره یا سولفات آمونیوم در مراحل ساقه‌روی باعث رشد مناسب بوته‌ها خواهد شد.

توجه شود که مصرف بی‌رویه کودهای اوره ممکن است باعث افزایش حساسیت بوته به خوابیدگی (ورس) شود. برای جلوگیری از این مشکل توصیه می‌شود این کودها را بصورت تقسیطی و در چند مرحله از ساقه روی مصرف کنید.

پتاسیم نقش مهمی در افزایش استحکام ساقه و پرشدن دانه داخل سنبله دارد. بخشی از نیاز پتاسیمی را می‌توان بصورت پایه قبل از کاشت و بخش دیگر را در اواسط تا اواخر ساقه‌روی بصورت کودآبیاری مصرف کرد.

کوددهی گندم در مرحله ساقه‌روی گندم و جو را در یک مقاله جداگانه بطورکامل توضیح دادیم. برای اطلاعات بیشتر، مطالعه آن توصیه می‌شود.

کوددهی گندم و جو در مراحل ظهور سنبل و پرشدن دانه

چند روز بعد از ظهور سنبل، طی عملیات گلدهی و گرده‌افشانی، تعداد دانه در سنبل تعیین می‌شود. همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، تعداد دانه در سنبل یکی از مهم‌ترین پارامترهایی است که بصورت مستقیم روی عملکرد نهایی تاثیر می‌گذارد.

با کوددهی مناسب در این مرحله می‌توان تعداد دانه در سنبل و عملکرد گندم و جو را افزایش داد. با محلول‌پاشی برخی مواد کودی مثل روی و سایر ریزمغذی‌ها می‌توان بصورت قابل ملاحظه‌ای تعداد دانه در سنبل را افزایش داد.

برای این مرحله نیز یک مقاله جداگانه نگارش کردیم که در آن بطورکامل به نکات مهم کوددهی در مرحله ظهور خوشه و پرشدن دانه گندم اشاره کردیم.

از دیگر شاخص‌های مهمی که بصورت مستقیم روی عملکرد دانه تاثیر دارد، وزن هزار دانه است. افزایش وزن دانه باعث افزایش عملکرد خواهد شد. برای این منظور در مراحل پرشدن دانه می‌توان با محلول‌پاشی برخی مواد کودی مثل سیلیکات پتاسیم باعث پیامرسانی انتقال مواد به دانه، افزایش پرشدن دانه و افزایش عملکرد شد.

کشاورز و کارشناس عزیز، توصیه‌های کودی که در این مقاله ذکر کردیم، همه بصورت عمومی و تنها بخش‌هایی از یک برنامه جامع کوددهی گندم و جو هستند. ممکن است مزرعه شما بسته به شرایط، نیازهای متفاوتی داشته باشد و در این شرایط نوع، مقادیر و روش مصرف کودها باید تغییر کند. برنامه‌های کوددهی اگرویار بصورت کاملا اختصاصی و متناسب با شرایط مزرعه شما نگارش می‌شوند که می‌تواند کمک حال شما در مسیر تولید و راهنمای مناسبی برای افزایش عملکرد باشد. برای دریافت برنامه‌ کوددهی اختصاصی گندم و جو با ما در ارتباط باشید.

مقالات پیشنهادی برای مطالعه بیشتر
این آموزش را دوست داشتید؟
147
15

بخش نظرات

دیدگاهتان را در ارتباط با این مطلب آموزشی بنویسید!

76 پاسخ

      1. سلام جناب مهندس وقتتون بخیر
        از اهواز مزاحم تون میشم
        من هر سه سال گندم کاشت می کنم و موقع بذر پاشی از کود سوپر فسفات تریپل استفاده می کنم.ولی بدلیل نبود کود سوپر فسفات یا تقلبی بودنش نتونستم کود تهیه کنم.یکی از دوستان کود گرانوله پیشنهاد دادن..می خواستم منو راهنمایی کنید..کود گرانوله مفید هست..و بهم گفتن که واسه هر هکتار ۵ کیسه ۵۰ کیلویی استفاده کنم..زمینم هم حوالی شوستر هست..جز زمین های خوبه منطقه ست..

        1. با سلام و احترام
          گرانوله بودن کود به معنی شکل ظاهری کود است و همان کود سوپرفسفات تریپل هم گرانوله است. اما اگر منظور کودهای کامل گرانوله است به دلیل کم بودن درصد عنصر فسفر، تامین کننده کامل عناصر نیست و پیشنهاد بهتر استفاده از کودهای باکتریایی حل کننده فسفر است. همچنین می توانید طبق برنامه غذایی پیش بروید تا نتیجه مطلوبی بگیرید.

    1. کود گرانوله زیستی دارید،میخوام با کود اوره ،توی پنجه زنی گندم استفاده کنم

      1. سلام وقت بخیر
        نه کودهای زیستی دایان مایع هست و قطعا از کیفیت بالاتری از نظر اثرگذاری برخوردار هست. باید به همراه آبیاری استفاده بشه.

      1. با سلام و خداقوت خدمت همه مهندسین بزرگوار شرکت دایان. ک با راهنمایی های خوب شما کمکی ب کشاورزان عزیز میشود.

      2. سلام چه کودی زمان خوش به گندوم بدیم گندوم باد نزن خوب دون پرکنه هر سال باد داریم وخت گل دهی باده میزن بایت چکار کنم

        1. با سلام و احترام
          بهترین راهکار برای جلوگیری از باد زدگی گندم، آبیاری مناسب است چون تنش خشکی باعث این مشکل می شود.

        1. با سلام و احترام
          دوست عزیز توجه داشته باشید که تنها یک کود خاص یا فقط کود باعث بزرگتر شدن خوشه گندم نمی شود و مدیریت همه عوامل از جمله رعایت برنامه غذایی درست و اصولی و آبیاری های بموقع می تواند به خروج به موقع خوشه گندم و بزرگتر و پر شدن دانه ها کمک کند.

      1. بله زیر خاک جوانه زده ولی خاک خیلی سنگین وسفت شده ،احتمالا پنج روزدیگه بارندگی داریم،ایانیاز به ابیاری هست؟

        1. با سلام و احترام
          نیازی به آبیاری نیست ولی اگر بعد از بارندگی باز هم بذور سبز نشدند، آبیاری کنید تا سله خاک بشکند.

    1. سلام جناب مرادزاده
      سپاسگزاریم از اینکه نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتید. امیدواریم در کشاورزیتون استفاده کنید و نتیجه عالی بگیرید.

      1. با سلام و احترام
        اگر شما کشاورز عزیز پرسشنامه مزرعه گندم و جو را تکمیل بفرمایید، برنامه غذایی رایگان خدمت شما ارسال شده و در تمام مراحل از کاشت تا برداشت، همکاران ما با شما در ارتباط و پیگیر درخواست ها هستند.

      1. باسلام برا رفع شوره زمین چه باید اونم درصورتی که آبیاریمون غرق آبی هستش ومتاسفانه آبمون هم شورهستش؟

        1. با سلام و احترام
          در آبیاری غرقابی که آب شور است باید گیاهان در کف جوی کاشته شوند تا نمک ها در روی پشته ها جمع شوند و در اطراف طوقه تجمع نمک نداشته باشید. همچنین آبشویی با آب شیرین هم باید ماهی یکبار انجام دهید. ضمن اینکه در مصرف کودهای شیمیایی و حیوانی دقت کنید و بدون برنامه هیچ کودی را مصرف نکنید. مصرف گوگرد به همراه باکتری های اکسیدکننده گوگرد نیز پیشنهاد می شود تا کاهش pH خاک به بهبود جذب عناصر کمک کند. باکتری‌ها نیز با فعالیت‌شان ‌می‌توانند به کاهش شوری خاک کمک کنند. یک ترکیب دیگر که برای کاهش شوری خاک توصیه ‌می‌شود، سولفات کلسیم خالص است که بشرط خلوص مفید است و منظور ما در اینجا به هیچ وجه گچ معدنی نیست زیرا گچ‌های معدنی دارای نمک هستند و مصرف آن‌ها نه تنها به کاهش شوری خاک کمک نکرده بلکه شوری را بیش‌‌تر هم ‌می‌کنند.

  1. برای آخرین مرحله تقویتی sulo petasبا چی بزنیم
    تنها بزنیم یا کنارش ی کود دیگه هم باشه ؟

    1. با سلام و احترام
      بهتر است بجای سولوپتاس از سیلیکات پتاسیم به صورت محلول پاشی استفاده کنید. چون سولوپتاس به صورت ریشه های باعث زودرسی گندم و جو می شود.

      1. سلام مهندس خسته نباشید من کود مایع پتاسیم برای محلول پاشی گرفتم روش زده ۱ در ۱۰۰۰ ولی سمپاش میکرونر کوله ای پشتی خریدم که به صورت مه پاش میزنه و هر هکتاری رو با ۳۰ لیتر میزنه ، مهندس سوالم اینه که به جای ۱ در ۱۰۰۰ جاش با این سمپاش ۱ در ۳۰ بزنم اشکال داره ، یعنی ۱ لیتر کود رو تو ۳۰ لیتر آب بزنم؟؟ ممنونم

        1. با سلام و احترام
          به دلیل اینکه کود باعث سوزندگی می شود، نباید از نسبت 1 در 30 استفاده کنید. پیشنهاد می کنیم از سمپاش پشت تراکتوری و با همان نسبت 1 در 1000 کود را محلول پاشی کنید.

    1. با سلام و احترام
      خیر، بهتر است هنگام کاشت بذر از کود اوره استفاده نکنید زیرا استفاده از کود اوره در صورتی که رطوبت کافی وجود نداشته باشد باعث افزایش شوری در اطراف بذر و بدسبزی مزرعه خواهد شد. مقادیر خیلی کم اوره قبل از کاشت مانعی ندارد که پس از سبز شدن، گیاه می تواند آن را مصرف کند. پس بهتر است کود اوره در مراحل رشد رویشی به صورت تقسیطی و در چند مرحله مصرف شود.

      1. سلام وقت بخیر،من۲۵ابان گندم کاشتم وهمون شب بارون بارید،ولی روزی که کاشتم زمینم خیلی نم داشت و شل بود،الان حدود۴۰روز بذر کمی سرک کشیده وخیلی از بذرا زیرخاک موندن و مقداریش جوانه زده مقداریش هم جوانه نزده،شما راهکاری دارین که بقیه بذرا سرک بکشن ،میزان بارندگی هم اینجا خوبه؟ایا تناژ این گندم کم میشه؟

        1. با سلام و احترام
          اگر در منطقه سرد هستید و بذور تا الان جوانه نزده اند، متاسفانه امکان جوانه زدن و بیرون آمدن از خاک بسیار کم شده است. اگر قبل از بروز سرما به مرحله پنجه زنی نرسند متاسفانه تناژ گندم کم خواهد شد.

  2. سلام دوست عزیز ببخشید موقع کاشت گندم وجو میشه کود سیاه را داد همزمان

    1. با سلام و احترام
      بله می توانید. مصرف کود سیاه یا سوپرفسفات تریپل قبل یا در زمان کاشت گندم و جو مفید است، ولی باید توجه کنید که مصرف زیاد این کود باعث کاهش فعالیت میکروارگانیسم‌های خاک میشود. مقدار مصرف کود فسفر بسیار مهم و تخصصی است. استفاده از باکتری های تأمین کننده فسفر نیز میتواند عنصر فسفر را برای ریشه فراهم کند.

  3. سلام،من گندم کاشتم و همون روز بارندگی شد الان حدود ۱۴روز گذشته ولی سبزنشده،دلیلش چیه،و چیکارکنم ،ممنون میشم راهنماییم کنید

    1. با سلام و احترام
      احتمالا به دلیل دما پایین، بذرها در خاک جوانه زده ولی هنوز از خاک بیرون نیامده. پیشنهاد می کنیم بذرهای زیر خاک بخشی از مزرعه را را بررسی کنید و اگر جوانه زده در چند روز آینده سبز می شود.

    2. سلام من گندم کاشتم بعد کود پایه و هنگام پنجه زنی چه تقویتی پیشنهاد میکنید

      1. با سلام و احترام
        کودهای میکروبی را به صورت ریشه ای بدهید و کودهای ریزمغذی و پتاسیم را به صورت محلول پاشی استفاده کنید.

    3. سلام در مرکز غله استان کرمان شهر ارزوئیه چند سال هست به دلیل وزش باد و باران در زمان باروری گندم با کم شدن تناژ محصول همراه شده پیشنهادتون چیست

      1. با سلام و احترام
        این مشکل محیطی است و برای تغییرات اقلیمی و آب و هوا نمی توانیم کاری انجام بدیم. اما برای بهبود درصد باروری و کاهش چند درصدی خسارت که فرمودید، می توانید در ابتدای ظهور خوشه ها محلول پاشی کودهای ریزمغذی به همراه کلسیم و روی را انجام دهید.

  4. سلام،من زمینمو جو کاشتم،میخام بعداز برداشت جو،لوبیا بکارم،باتوجه به اینکه جو زمین ضعیف میکنه،شماچه راهکاری میدین که بعدازبرداشت جو زمین و تقویت کنم وازچه کودی استفاده کنم قبل از کاشت لوبیا؟

    1. با سلام و احترام
      برای بهتر شدن شرایط زمین و کشت باید از برنامه غذایی اصولی و صحیح استفاده کنید زیرا تنها یک کود به شما کمک نمی کند و باید در زمان های معین از کودهای موردنیاز برای هر مرحله استفاده کنید.

    1. با سلام و احترام جناب مقیمی
      ممنون از توجهتان. در خدمت جنابعالی هستیم.

  5. سلام کود پتاس وافر و ریز مغذی دایان را باهم در 1000لیتر آب به صورت محلول پاشی به زراعت بدهیم یا به صورت جداجدا؟خواهشا جواب بدین خیلی مهمه

    1. با سلام و احترام
      لطفا طبق برنامه غذایی پیش بروید و حتما برای این موضوع با ما تماس بگیرید.

  6. عالی وجامع بود سپاس
    ولی الگوی کشت تکمحصولی پسته تجاری و محصولاتی مانند گندم وجو وذرت وچغندر باید بررسی شود.
    امنیت غذایی دامی وانسانی و چرخه تولیدات زراعی به دلیل عدم بهره مندی دامداران مولد سبک بومی از بهره وری محصولات زراعی و آبهای زیزمینی به خطر افتاده است.

  7. باسلام واحترام
    سپاس گزارم از توجه و اهمیتی که به کیفیت محصولات زراعی پاییزه داده اید. امید است کارشناسان محترم کشاورزی بجای تک محصولی پسته به سبد غذایی دامی و انسانی توجه بفرمایند.

    1. با سلا و احترام
      از اینکه نظر ارزشمندتان را با ما به اشتراک گذاشتید، سپاسگزاریم.

  8. سلام خسته نباشید
    کود اوره گرانول رو میشه تو آب حل کرد و با سمپاش محلول پاشی کرد برای گندم؟
    این کار رو کنیم بهتره یا به صورت ریشه ای بدیم؟
    و اینکه تو آب حل کنیم بعد میشه با سولفات پتاسیم پودری قاطی کنیم بعد محلول پاشی کنیم؟
    ممنونم

    1. با سلام و احترام
      چون قابل حل است می توانید این دو کود را با هم ترکیب کنید ولی باید هدف از مخلوط کردن این دو مشخص باشد تا روش مصرف هم مشخص شود. بسته به هدف از مصرف کودها نوع و روش مصرف هم فرق میکند.

    1. با سلام و احترام
      بین ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتیگراد بهترین دما برای فتوسنتز است و برای محلول پاشی نیز همین دماها مناسب است و در دماهای بالاتر و پایین تر از این بازه جذب عناصر کم می شود. پیشنهاد می کنیم در ساعت 9 صبح محلول پاشی کنید که تابش آفتاب هم دارید و دما هوا هم بالاتر است.

  9. باسلام واحترام
    مزرعه گندم ساقه وبرگ ها شیری رنگ است رنگ مایل به سفید لطفا راهنمایی بفرمایید باتشکر جعفری مقدم

    1. با سلام و احترام
      لطفا به این سوالات پاسخ دهید تا بهتر بتوانیم جنابعالی را راهنمایی کنیم. 1- در چه مرحله رشدی و در چه منطقه ای هستید؟ 2-این مشکل به صورت لکه ای است یا کل مزرعه درگیر است؟

      1. سلام وخسته نباشید خدمت مهندس عزیز میخواستم لطف کنید وچند رقم گندم مختص به مناطق گرم خشک مثل بلوجستان معرفی کنید چون هرساله رقم سیروان .چمران کاشت میشه و بازدهی مناسبی نداره و رقم الوند .پیشتاز .یا پیشگام درمناطق ما جواب میده
        باتشکر

        1. با سلام و خدا قوت خدمت شما
          ما در تیم اگرویار در حال راه اندازی سامانه انتخاب ارقام برای تمام محصولات کشاورزی هستیم و انشاالله تا فصل کشت بعدی گندم و جو در دسترس کشاورزان عزیز قرار می گیرد. برای دسترسی به اپلیکیشن و سامانه های مدیریت مزرعه و بازدید تخصصی اگرویار می توانید به سایت ما مراجعه بفرمایید.

  10. سلام خسته نباشید ممنون از مطالب کامل و مفیدتون لطفا راهنمایی کنید گندم من حدوداً ۳۰درصد از صنبله هاش لاغر و کوچکتر از بقیه الان هم در مرحله شیری هست و هنوز به صورت نشاسته نشده چه کودی برا تقویتش استفاده کنم و اینکه محلول پاشی بهتره یا حل کردن در آب

    1. سلام و خسته نباشید خدمت جنابعالی. از حسن توجه شما سپاسگزاریم. زمانی که دانه تشکیل شده، دیگر نمی‌توان روی افزایش رشد سنبله کاری کرد. در این مرحله باید کوددهی با هدف پرشدن و وزن‌گیری دانه انجام شود. در انتهای مرحله شیری و شروع خمیری شدن می‌توانید از کودهای سیلیکات پتاسیم بصورت محلول‌پاشی برگی استفاده کنید. این کار باعث افزایش سرعت انتقال مواد فتوسنتزی به دانه و افزایش عملکرد می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *