شبکه جامع کارشناسان کشاورزی ایران

در این شبکه، کارشناسان حوزه‌های مختلف کشاورزی حضور دارند. شما هم به این جمع بپیوندید و از مزایای آن بهره‌مند شوید.

راه‌های افزایش انبارمانی و بازارپسندی میوه مرکبات

بهبود انبارمانی مرکبات https://www.eyguebelle.com/

2 دقیقه از زمان ارزشمندتان را به مطالعه این مقاله اختصاص دهید!

آنچه دراین مقاله می‌خوانید...

مرکبات در کشور ما اهمیت ویژه‌ای دارند و به دلیل اینکه در شمال و جنوب کشور تولید شده و باید به کل کشور حمل و نقل شوند، اگر بحث انبارمانی و بازارپسندی‌ میوه مرکبات رعایت نشود خسارات زیادی را برای تولیدکنندگان عزیز خواهد داشت.

گام‌هایی برای بهتر شدن انبارمانی و بازارپسندی مرکبات

در بهبود نگهداری و انبارمانی و همچنین بازارپسندی مرکبات، نکاتی وجود دارد که هم مربوط به دوره رشد میوه است و هم به اقدامات پس از برداشت و شرایط انبارداری مرتبط است.

  • مصرف کودهای کلسیمی در دوره رشد میوه به بهبود کیفیت کمک کرده و با کاهش ترک‌خوردگی مرکبات به افزایش انبارمانی کمک می‌کند.
  • استفاده بموقع از کودهای پتاسیمی برای درشتی و رنگ‌گیری و محلول‌پاشی‌ها مانند سیلیکات پتاسیم باعث درشت‌تر شدن میوه و بالتبع بهبود بازارپسندی خواهد شد.

نکته: دقت کنید که سایز ژنتیکی ارقام مرکبات در درشتی موثر است و اگر رقمی از نظر ژنتیکی ریز است نمی‌توان انتظار درشتی و رسیدن به سایز میوه ارقام درشت را داشت.

  • کنترل و مبارزه درست با آفات و بیماری‌ها بسیار در بهبود انبارمانی و بازارپسندی میوه مرکبات اثرگذار است زیرا اگر میوه‌ای آلوده به آفت و یا بیماری باشد قطعا کیفیت مناسبی نداشته و اثرات منفی آفت و بیماری حتی در انبار نیز ممکن است بروز پیدا کند.
  • انتخاب منبع مناسب زیرا کود نامناسب نه تنها به بهبود کیفیت کمک نمی‌کند بلکه منجر به آسیب به میوه هم می‌شود و کاهش انبارمانی و بازارپسندی اتفاق می‌افتد.
  • برداشت بموقع میوه‌ها در مرکبات بسیار بحث کلیدی است زیرا اگر میوه‌ها بسیار زود برداشت شوند مسلما هنوز در سایز نهایی نبوده و طعم میوه نیز در شرایط ایده‌آل نیست. اگر هم میوه مرکبات دیر برداشت شود ممکن است تنش سرما قبل برداشت رخ دهد و منجر به از بین رفتن بخش زیادی از مرکبات خواهد شد.
  • نحوه برداشت میوه بسیار مهم است زیرا اگر میوه در زمان برداشت آسیب ببیند منجر به جذب قارچ‌های بیماریزا شده و بتدریج در انبار میوه از بین می‌رود و یا از درون متلاشی می‌شود.
  • از آنجاییکه برخی ارقام مرکبات پس از برداشت در انبار نگهداری می‌شوند، شرایط انبار از نظر رطوبت، دما و غلظت گازهای اکسیژن و دی‌اکسیدکربن بسیار مهم است و اگر رعایت نشود منجر به کاهش عمر انبارمانی و بازارپسندی مرکبات خواهد شد. دقت کنید که دمای انبارهای مرکبات نباید به زیر صفر برسد و همچنین رطوبت در شرایط استاندارد باشد. استفاده از ترکیبات نگهدارنده و افزایش عمر میوه‌ها بایستی طبق استانداردهای جهانی صورت بگیرد زیرا برخی مواد نگهدارنده مشکلات زیست محیطی داشته و به سلامت انسان و موجودات زنده آسیب می‌رسانند.

کشاورزان عزیز با توجه به تنوع ارقام مرکبات در شمال و جنوب ایران، برای تمام مراحل رشد و نمو تا برداشت مرکبات برنامه‌ریزی داشته باشید. برای این منظور می‌توانید از اکوسیستم کشاورزی اگرویار که هدفمند و هوشمندانه سامانه‌های مدیریت مزرعه را طراحی و اجرایی کرده است، بهره ببرید. همچنین با کارشناسان و متخصصان سراسر کشور در حوزه کشاورزی از طریق شبکه جامع کارشناسان کشاورزی ایران ارتباط بگیرید.

مقالات پیشنهادی برای مطالعه بیشتر
این آموزش را دوست داشتید؟
3
0

بخش نظرات

دیدگاهتان را در ارتباط با این مطلب آموزشی بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *