بذر گندم و جو نقطه شروع رشد و نمو است و اگر به میزان بذر کافی و خصوصیات آن توجه نشود، نباید توقع عملکرد مناسب گندم و جو را داشت. نقش اقلیم بسیار مهم است و تاریخ کاشت از جمله مهم ترین کلیدهای عملکرد در کشت گندم و جو می باشد. علاوه براین به آماده سازی بذر قبل از کاشت که شامل پرایمینگ و بذرمال است نیز توجه کنید تا گیاهچه های قوی داشته و استقرار بوته ها نیز مطلوب باشد. در بحث تغذیه قبل از کاشت تنظیم pH و مصرف هر نوع کودی با برنامه غذایی بسیار به مدیریت مزرعه در تمام طول فصل رشد کمک خواهد کرد.
پرسش و پاسخ
- قبل از کاشت گندم و جو به چه مواردی باید توجه کرد؟
- انتخاب بذر مناسب که بذر انتخابی باید با توجه به شرایط و آب و هوای منطقه انتخاب شود و با شرایط موجود سازگار باشد.
- تاریخ کاشت باید متناسب با نوع بذر انتخاب شود تا از بعضی از آسیب های دوره ی رشد جلوگیری کند.
- بستر کاشت که باید توجه داشت اگر در مزرعه ای با ادوات کشاورزی زیاد کار شود، سبب سله بستن خاک، کاهش خلل و فرج و جذب کم عناصر غذایی می شود.
- روش های آماده سازی بذر شامل چه مواردی می باشد؟
شامل Priming بذر و بذر مال است که در Priming، بذرکاملا در ترکیباتی مانند ترکیبات فنولی خیس می شود و آب را جذب می کند. در بذر مال نیز ترکیباتی مانند روی و اسید آمینه روی بذر اسپری می شوند که سبب بهبود اسقرار بوته و ایجاد ریشه های قوی می شود.
- آیا استفاده از گوگرد در زمین های گندم و جو به بهبود کشت کمک می کند؟
گوگرد عنصر تغذیه ای و مهم در فیزیولوژی گیاه است و باعث کاهش pH خاک می شود اما حتما باید همراه با باکتری های اکسید کننده ی گوگرد استفاده شود که سبب آزاد شدن سولفور آن شود. مصرف گوگرد شرایط را برای فعالیت میکروارگانیسم ها فراهم می کند و باعث حاصلخیزی خاک می شوند همچنین در pH مناسب، جذب عناصر افزایش می یابد.
- به چه دلیل در زمان کاشت نباید مقدار زیادی کود نیتروژنه به خاک اضافه شود؟
مقدار نیتروژن وابسته به مقدار ماده ی آلی خاک است و باید با افزایش ماده ی آلی خاک مقدار نیتروژن را افزایش داد. اگر در زمان کاشت نیتروژن اضافه شود برای گیاه قابل استفاده نیست و باعث هدررفت آن می شود و همچنین آلودگی های محیط زیستی را به دنبال دارد.