اگر کودها در زمان نامناسبی استفاده شوند ممکن است با وجود کیفیت بالای کود اثرگذاری نداشته باشند، بنابراین برای موثر بودن کودها باید به مقدار و زمان مصرف آنها توجه داشته باشید. اغلب عناصر غذایی مورد نیاز گیاهان به صورت مصرف ریشهای در اختیار آنها قرار میگیرند اما در برخی موارد استفاده از محلولپاشی نیز توصیه میشود. اما بطور کلی جذب برگی کم تر از جذب ریشه ای است اما در مواقع لزوم مانند زمانیکه جذب ریشه ای کم تر است، باید از محلول پاشی استفاده کرد تا نیاز گیاه سریعتر مرتفع شود.
پرسش و پاسخ
- چند روش برای مصرف کودهای کشاورزی وجود دارد؟
دو روش ریشه ای و محلول پاشی برگی برای مصرف کودها وجود دارد.
- بهترین نتیجه نحوه مصرف کودها برای گیاهان، روش ریشه ای یا محلول پاشی است؟
بطور کلی جذب عناصر توسط گیاه از طریق ریشه ها بیش تر است اما از طریق محلول پاشی برگی هم جذب انجام شده اما میزان جذب توسط برگ ها نسبت به جذب ریشه ای کم تر است.
- در چه زمانی کودها باید به صورت محلول پاشی و در چه زمانی به صورت ریشه ای مصرف شوند؟
برای رفع نیاز گیاه مصرف ریشه ای بسیار بهتر است ولی برخی عناصر مثل کلسیم اگر به صورت ریشه ای مصرف شوند به دلیل باند شدن با برخی عناصر جذب توسط ریشه کم شده و به همین دلیل محلول پاشی در مواقع لزوم برای این عنصر بهتر است.
- آیا می توان همه کودها را به صورت محلول پاشی مصرف کرد؟
خیر، اکثر کودها باید به صورت ریشه ای مصرف شوند تا نیاز گیاه رفع شود اما در برخی مواقع که نیاز به جذب سریعتر و انتقال سیگنال پروسه های مهم است می توان از محلول پاشی برگی استفاده کرد.
- نحوه مصرف کودهای میکروبی به چه صورت است؟
مصرف کودهای میکروبی که به صورت مایع هستند باید به صورت ریشه ای انجام شود زیرا نحوه عمل کودهای میکروبی در خاک است. می توان از طریق سیستم های تانک یا مخزن کودها، شیر و بشکه و یا اسپری روی سطح خاک (قبل از کشت) از کودهای میکروبی استفاده کرد.