چغندرقند گیاهی نسبتا مقاوم به خشکی بوده و در طیف وسیع اقلیمی کاشته میشود. یکی از موارد مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که در سودآوردی این محصول زراعی تنها میزان عملکرد نقش ندارد بلکه میزان قند آن هم موثر است و باید درصد بالایی را به خود اختصاص دهد. توجه به مرحله رشدی گیاه چغندر و اینکه در آن مرحله به چه عناصر غذایی نیاز دارد از نکات پر اهمیتی است که باید در تغذیه آن در نظر گرفته شود. طبیعتا گیاهان در مراحل رشدی مختلف نیازهای متفاوتی دارند، گیاه پس از استقرار، نیاز بالایی به نیتروژن داشته اما در مراحل پایانی نیاز زیادی به این عنصر ندارد بنابراین این موضوع تعیین کننده این است که مصرف کودها باید اصولی انجام بگیرد چون در غیر اینصورت نه تنها سودآوری را به دنبال نخواهد داشت بلکه کیفیت و کمیت محصول را کاهش میدهد.
پرسش و پاسخ
- بهترین کود برای رشد چغندرقند در مرحله استقرار چیست؟
به دلیل حساسیت بسیار زیاد چغندرقند در این مرحله، همراه با آبیاری مصرف کودهای میکروبی و آمینواسید، توصیه می شود.
- کود اختصاصی چغندرقند چیست؟
برای چغندرقند یک کود اختصاصی به تنهایی تامین کننده نیاز گیاه نیست و باید در مراحل مختلف از کودهایی که برای رشد و قوی بودن بوته و افزایش عیار چغندرقند مفید هستند، استفاده کرد.
- برای افزایش مقاومت به تنشها و کنترل پوسیدگی ریشه چغندرقند از چه کودهایی استفاده کنیم؟
کودهای سیلیکون برای افزایش مقاومت در چغندرقند مفید هستند و پوسیدگی ریشه هم در چغندرقند کنترل خواهد شد.
- در مرحله افزایش رشد رویشی چغندرقند کدام کودها بهتر است؟
برای افزایش سطح برگ و رشد رویشی باید از کودهای حاوی آمینواسید و اوره یا سولفات آمونیوم استفاده شود و کودهای حاوی عناصر ریزمغذی و کلسیم و سیلیکون هم به صورت محلول پاشی برای این مرحله مفید هستند.
- برنامه تغذیه چغندرقند برای مرحله رشد غده چیست؟
برای رشد غده، کودهای حاوی عنصر پتاسیم برای افزایش انتقال مواد از برگ به غده در برنامه تغذیه باید توصیه شود و در کنار این کودها اگر نیاز به مصرف کود دیگری بود باید طبق برنامه غذایی اختصاصی پیش روند.