باغات کیوی در صورت دستیابی به عملکرد مطلوب، سود اقتصادی بالایی را برای باغداران عزیز فراهم میآورند. پس از برداشت و با شروع فصل سرما، با در نظر گرفتن یک سری از نکات میتوان به افزایش باردهی درختان کمک کرد. از آنجایی که درختان کیوی به رطوبت حساسند، مدیریت آبیاری از جمله این نکات است. نکته قابل توجه بعدی انجام هرس به شکل صحیح است، چون باردهی درختان کیوی بر روی شاخههای جوان انجام میشود و در صورت عدم توجه به هرس عملکرد به شدت تحت تاثیر قرار میگیرد. مهمترین نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که زمان اجرای فروت ست در درختان کیوی نسبت به درختان دانهدار و هستهدار متفاوت است و از زمان رویش برگهای اولیه تا قبل از تشکیل گل یعنی اسفند تا اردیبهشت ماه انجام میشود و در واقع ۶۰ درصد برنامه کودی فروت ست کیوی در این زمان اجرا خواهد شد.
پرسش و پاسخ
- بهداشت باغات کیوی چگونه باید رعایت شود؟
بعد از برداشت محصول تا قبل از اینکه برگها وارد خزان شوند باید رطوبت اطراف طوقه درختان کم شود چون درختان کیوی به رطوبت اطراف طوقه حساساند و اگر رطوبت زیادی اطراف طوقه باشد پوسیدگی طوقه و ریشه اتفاق میافتد.
- هرس درختان کیوی چه اثراتی را به دنبال دارد؟
هرس درختان باعث تعادل بین بخش رویشی و زایشی آنها در فصل رشد شده و همچنین به افزایش باردهی درختان نیز کمک زیادی میکند. در درخت کیوی جوانههای زایشی روی شاخههای فصل جاری رشد میکنند و اگر هرس انجام نشود میوه برای فصل بعد نخواهید داشت.
- نحوه و زمان اجرای فروت ست در باغات کیوی به چه صورت است؟
فروت ست در کیوی بر خلاف دانهدارها و هستهدارها بعد از برداشت سهم کمی دارد که حدود ۱۰ درصد است. اما قدم مهم در فروت ست این درخت از زمان رویش برگهای اولیه تا قبل از تشکیل گل یعنی اسفند تا اردیبهشت ماه است و ۶۰ درصد برنامه کودی فروت ست در این زمان اجرا خواهد شد. بعد از تشکیل میوه نیز در جهت افزایش درشتی و کیفیت میوهها فروت ست کیوی اجرا میشود که این زمان از اردیبهشت تا خرداد ماه است.